De dirigent


Hallo,

mijn naam is Ruud van den Bogaert. Ik ben al geruime tijd dirigent van fanfare Euterpe. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Ik ben geboren en getogen in het plaatsje Poeldijk. Daar ben ik als 10-jarig jongetje begonnen met trompetles bij de fanfare.
Na een jaar zat ik met een bugel bij het grote orkest en na weer een jaar gingen we verhuizen naar het Brabantse Goirle. Daar heb ik zo’n 18 jaar trompet gespeeld bij de harmonie. En intussen zat ik ook nog bij de harmonie in Riel, in de bigband in Goirle en in de bigband van Tilburg en uiteraard in een dweilorkest. En dat allemaal tegelijk. Later zijn daar nog meer orkesten bij gekomen, zoals bijvoorbeeld het Tilburgs Begeleidings Orkest, een symfonie-orkest.

Na het gymnasium ging ik psychologie studeren. Twee jaar heb ik dat geprobeerd, maar dat valt niet mee als je intussen ook nog steeds in 5 orkesten speelt. Dus zo is het er toch van gekomen dat ik naar het conservatorium ging. In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool der Kunsten in Arnhem met als hoofdvak hafa-directie en als bijvakken trompet en slagwerk.

In datzelfde jaar, net voor mijn afstuderen, ben ik aangenomen als bugelist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Daar heb ik 3½ jaar gespeeld. Sinds 2003 ben ik als bugelist werkzaam bij het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee, en daar speel ik nog steeds met veel plezier.

De verenigingen die ik dirigeer en heb gedirigeerd bevinden zich allemaal in Brabant. Naast fanfare Euterpe dirigeer ik ook fanfare Fidelis in Breda en harmonie KMO in Oosterhout.

© Fanfare Euterpe 's Gravenmoer - Website door: Studio Blick! Reclamebureau Ledenpagina Inloggen